У Ризі заборонили фотовиставку “Люди Майдану”

Дата: 12 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Виконавчий директор Риги Юріс Радзевич скасував дозвіл на проведення у місті виставки “Люди Майдану”.

Як повідомляє видання Delfi.lv, це сталось тому, що організатори виставки не дотримуються закону.

У Ризькій думі відзначили, що поліція вже завела на них адміністративну справу.

“Під час публічних заходів самоврядування не зобов’язане забезпечувати охорону. Згідно із законом, це повинні робити організатори, гарантуючи таким чином громадський порядок та безпеку відвідувачів”, – сказав Юріс Радзевич.

“Якби була хоч одна людина, яка виконує функції охоронця, вона могла би викликати поліцію. Сьогодні я поінформував про це представника організаторів Сергія Алексєєва, але той заявив, що вони і надалі не збираються забезпечити охорону виставки”, – сказав виконавчий директор Риги.

Очільник міста міста Ніл Ушаков вважає, що органи самоврядування не мають права заборонити проведення будь-якого публічного заходу. Однак винятком є випадки, коли поліція безпеки вказує на загрозу порядку.

“На мій погляд, висловлювання організаторів виставки є саме тим випадком, щоб втрутилася Поліція безпеки”, – сказав мер Риги.

Як повідомлялось раніше, виставку “Люди Майдану” знищили в ніч проти неділі 11 жовтня. Про нищення виставки поліцію телефоном повідомив перехожий. За його словами, вандалів було двоє.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter