57-річного активіста Дегерменджи в Криму перевели з лікарні до СІЗО

Дата: 11 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Родина заарештованого кримськотатарського активіста Бекіра Дегерменджи нічого не знає про поточний стан здоров’я 57-річного чоловіка.

За словами дружини політв’язня Аліє Дегерменджи, 2 січня чоловіка повернули з відділення пульмонології до СІЗО в Сімферополі, передають Крим.Реалії.

Аліє Дегерменджи. Фото: Олександра Сурган, Крим Реалії

“Нам вдалося передати йому всі необхідні медикаменти, котрі йому призначили у відділенні пульмонології. Проблем з препаратами тепер немає”, – пояснила жінка.

Аліє Дегерменджи також зазначила, що наразі заарештований чоловік потребує щоденного контролю за артеріальним тиском, однак, на думку жінки, в СІЗО це буде зробити важко.

Бекіра Дегерменджи затримали 23 листопада після обшуків у Сімферополі. Підконтрольний Росії Київський райсуд заарештував його до 15 січня. Разом з ним того ж дня під арештом опинилися Казім Аметов, Асан Чапух і Руслан Трубач. Слідство інкримінує їм вимагання.

14 грудня 57-річний активіст у вкрай важкому стані потрапив до сімферопольської лікарні. Раніше було відомо, що чоловік потребував вентиляції легенів. Згодом Дегерменджи перевели з реанімації до відділення пульмонології, та через брак місць його тримали в коридорі за ширмою під наглядом охоронців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter