5 серпня зміняться правила перетину адмінкордону Криму з Херсонщиною

Дата: 03 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

З 5 серпня набувають чинності нові правила перетину адміністративного кордону Криму з Херсонською областю.

Про відповідні зміни повідомляє Крим.Реалії з посиланням на помічника начальника Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Івана Шевцова.

Громадяни, які переміщатимуться з території Криму на материк, повинні будуть встановити додаток “Вдома” і пройти самоізоляцію. Раніше самоізоляція становила 14 днів, зараз – 10. 

Він також уточнив, що є категорії осіб, які можуть не встановлювати додаток і не проходити самоізоляцію:

  • особи, які не досягли 18 річного віку;
  • учасники зовнішнього незалежного тестування;
  • особи, які мають намір вступати до навчальних закладів, розташованих на материковій частині України;
  • студенти, які вже проходять навчання на материковій частині України;
  • одна особа, яка супроводжує студента або абітурієнта на материкову частину України (батьки, опікуни, усиновителі);
  • громадяни, які хочуть пройти вакцинацію на материковій частині України. Для цього їм необхідно мати запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором. Цей ідентифікатор вони надають прикордонникам на адміністративному кордоні;
  • громадяни, які мають документи про проходження повного курсу вакцинації, а також громадяни, які мають документ, що підтверджує отримання хоча б однієї дози вакцини від COVID-19, включеної до переліку дозволених ВООЗ. «Спутник-V» до таких вакцин не належить.

Шевцов також додав, що в разі перетину адміністративного кордону іноземцями, які відмовляються встановлювати додаток “Вдома” або проходити самоізоляцію, прикордонники мають право відмовити таким людям у пропуску.

У разі, якщо людина не потрапляє в жодну з перерахованих вище категорій, вона зобов’язана встановити на КПВВ додаток “Вдома”, що має відтермінування 72 години. За цей час  можна здати ПЛР-тест. У разі, якщо результат негативний, подорожньому не потрібно встановлювати додаток.

 Представництво президента в АРК повідомило, що на адміністративному кордоні Криму з материковою Україною відновлюється тестування на коронавірус.

Влада України раніше послабила карантинні обмеження. З 17 червня громадянам України не потрібно було встановлювати додаток “Вдома”, залишатися на самоізоляції та проходити тестування на коронавірус при перетині адмінкордону Криму з Херсонською областю.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму зазначає, що до середини липня ситуація з пандемією коронавірусу на півострові загострилася – антирекорди фіксують як щодо захворюваності, так і щодо смертності від цієї інфекції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter