41% німців виступають за порушення міжнародного права заради миру, стільки ж – проти територіальних поступок

Дата: 03 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Німці розділилися у питанні, чи має Україна йти на територіальні поступки Росії в обмін на мир.

Про це йдеться в останніх даних соціологічного опитування ZDF-Politbarometer.

41% вважають, що Захід повинен чинити тиск на Україну, щоб вона усупереч міжнародному праву визнала територіальні втрати, якщо це могло б покласти край війні.

Стільки ж (41%) виступають за те, щоб допомогти Україні відвоювати всі утримувані Росією території, зокрема з тимчасово окупованим Кримським півостровом.

Можливі наслідки надання Україні важкого озброєння також викликають суперечки.

49% опитаних вважають, що це збільшує ризик нападу Росії на західні держави, тоді як 45% не бояться цього.

Прихильники AfD (73%) оцінюють такий ризик як особливо високий, так само як і ліві (69%) та Вільна демократична партія (68%).

Напередодні соцопитування в Україні засвідчило, що українці вважають, що заради завершення війни країна не має йти на жодні компроміси – ані щодо втрати територій, ані відмови від членства в НАТО чи європейської інтеграції.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Росія чинить грубі порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях. 

За оцінюванням правозахисної організації “Крим SOS”, щонайменше 35% вироків нинішнім жертвам політично вмотивованих кримінальних переслідувань у Криму ухвалено після початку повномасштабного вторгнення. Здебільшого це люди, яких обвинувачують у нібито причетності до ісламської політичної організації “Хізб ут-Тахрір” або добровольчого кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджіхана.

“Крим SOS” вказує, що сумарний термін жертвам політично вмотивованих переслідувань у Криму за рік повномасштабного вторгнення склав 699 років і 9 місяців. 

Правозахисна організація наголошує, що ігнорування воєнних злочинів російських окупантів призвело до погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму. А відсутність реакції міжнародної спільноти на окупацію Криму та подальші злочини окупантів  полегшили Росії завдання із перетворення півострова на плацдарм для вторгнення на материкову Україну рік тому.

Як відомо, правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. Для цього вони закликають країни підтримати Україну своєчасним постачанням зброї та військовим обладнанням у достатній кількості. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter