26 тисяч українських учителів виїхали за кордон через війну – Шкарлет

Дата: 09 Червня 2022
A+ A- Підписатися

З початку російського вторгнення 26 тисяч українських учителів переїхали за кордон. При цьому вони продовжують брати участь в освітньому процесі.

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі програми Сніданок з 1+1 .

Фото: Нова українська школа

“Вчителі, які виїхали, задіяні у навчальному процесі як волонтери в тих країнах, де вони перебувають. Вони задіяні до суботніх шкіл, до освітніх хабів, де українських дітей додатково занурюють в українську мову, культуру та історію”, – розповів він. 

За його словами, нестачі вчителів на початок навчального року Міністерство освіти і науки поки що не бачить. 

“Ніхто дистанційну освіту не скасовував, і сьогодні ми дозволяємо вчителям працювати у напівдистанційному форматі зі своїми учнями”, – додав Шкарлет

Також він нагадав, що за кордон виїхали майже 672 тисячі учнів, а також 87 тисяч учнів мають статус внутрішньо переміщених осіб, але вони продовжують навчання.

Нагадаємо, що з 1 вересня в Україні зможуть працювати в режимі офлайн школи, які обладнані укриттями. Проте укриття має бути таким, щоб під час повітряної тривоги в ньому могли одночасно розміститися всі, хто в цей момент перебуває в закладі освіти.

Наразі МОН проводить аудит місць, які можна використовувати як бомбосховища для учнів у разі небезпеки. Відомство обіцяє розробити відповідні вимоги щодо укриттів та спеціалізованих шляхів евакуації до них.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter