23 засуджених перемістили з окупованої території на підконтрольну

Дата: 21 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Сьогодні з ініціативи Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбулася передача 23 засуджених осіб, які відбували покарання в місцях позбавлення волі на території так званої ДНР, на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомили у прес-службі Уповноваженого.

За даними прес-служби, таким чином за рік було переміщено 110 засуджених осіб, які виявили бажання відбувати покарання на підконтрольній Україні території.

В рамках процедури передачі засуджених Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська обговорила з Дарією Морозовою питання стану дотримання прав дітей, полонених і затриманих.

Нагадаємо, у липні 2015 року відбулася передача перших дев’яти українських засуджених. Під час другої передачі, яка відбулася 5 серпня 2015 року, вдалося забрати 20 в’язнів з Донецького слідчого ізолятора.

Вже 8 грудня 2015 року Валерією Лутковською проведено третю успішну операцію з передачі 20 засуджених, які відбували покарання у Єнакіївській виправній колонії № 52. Згодом, 5 лютого 2016 року, 18 засуджених, які перебували в різних установах системи виконання покарань Донецької області, повернулись із непідконтрольної уряду України території на контрольовану.

20 квітня 2016 року були передані ще 20 засуджених осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter