23 березня у Харкові відбудеться пікет проти сексизму та обʼєктивації

Дата: 22 Березня 2024
A+ A- Підписатися

23 березня, у суботу, в Харкові відбудеться акція протесту проти сексизму та дискримінації, які транслює місцевий бар “Поза зоною” у назвах своїх коктейлів. Пікет розпочнеться о 12:00 біля Харківського національного академічного театру опери та балету. 

Про це йдеться на сторінці подкасту “Оголені”.

“Навіть після всіх зґвалтувань на окупованих територіях. Після випадку групового зґвалтування маленької дівчинки. Після випадку, коли дівчат накачували наркотиками, щоб принизити на камеру і назвати “дешевими хвойдами”. Усього цього недостатньо, щоб люди усвідомили проблему, ввімкнули емпатію і бороли в собі сексистів, а не плекали та навіть породжували нових”, – наголосили організатори акції. 

Вони також анонсували, що під час пікету відбудеться перформанс від харківських активісток та активістів. Усі охочі зможуть долучитися до цього. Також містян закликають брати з собою плакати.

“Нам сумно, що у 2024 році заклад щиро не розуміє, чому не можна використовувати зґвалтування і педофілію, як приводи для жарту, та чому “мохнатим королевам-псевдофеміністкам” не подобається, коли коктейль називається “насмоктала” або “дешева хвойда”. І ще більше нам сумно, що разом із цим закладом, ще купа людей так само цього не розуміє. Тому ми хочемо вкотре закричати. А чим більше голосів, тим гучніший крик”, – додають “Оголені”.

Раніше ZMINA писала, що у Харкові, у коктейль-барі “Поза зоною”, усі напої мають сексуалізовані назви – “МЖМ”, “Шибари”, “Вібратор”, “Лесбійка”. Однак деякі з них є мізогінічними – “Насмоктала”, “Повія”, “Дешева хвойда”, а також мають назву протизаконних явищ – “Зґвалтований”, “Інцест”, “Мрія педофіла”. На це звернула увагу блогерка та музикантка ТУЧА, яка зрештою написала заяву до поліції, і відреагували активістки та правозахисниці, а також власне харківʼяни, які висловили невдоволення на сторінці бару. 

Деяким користувачкам, які опублікували сторис із засудженням цих назв, бар пообіцяв подарувати фірмовий коктейль “Врот”. 

20 березня журналісти харківських видань “Накипіло” і “Люк” подали заяви до поліції і Держспоживслужби на цей бар.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter