16 причетних до розстрілів на Майдані беркутівців втекли, бо їх попередили – адвокат

Дата: 07 Липня 2016
A+ A- Підписатися

У 2014 році 16 беркутівців, які були причетні до розстрілів на Майдані, втекли за межі України, зокрема, через витік інформації.

Про це під час засідання комітету з питань запобігання та протидії корупції в середу заявив адвокат Небесної сотні Роман Маселко, передає Українська правда.

“Зараз над 5 беркутівцями йде суд, але їх було набагато більше. Знаємо про те, що в липні 2014 року 16 беркутівців за день до їх затримання просто залишили Україну. Дехто в Крим поїхав, дехто в Росію”, – сказав він.

“Всі вони контролювалися, вони прослуховувалися і такий факт цікавий – дружина одного з беркутівців Мельника, який зараз в бігах, працює в СБУ і у відділі, який займається прослуховуванням. На скільки я знаю, ще півроку тому вона ще працювала. Все це свідчить, що і в таких чутливих справах, коли ви не контролюєте процес повністю, є проблема з витоком інформації”, – додав він.

За його словами “ці люди втекли через витоки інформації”.

Як відомо, Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції у середу рекомендував парламенту проголосувати за законопроект, який дозволяє НАБУ самостійно проводити негласні слідчі дії, у тому числі прослуховування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter