Російські окупанти повністю блокують рух на п’яти із семи КПВВ на Донбасі

Дата: 02 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Підтримувані Росією бойовики продовжують блокувати рух на п’яти з семи КПВВ на сході України. За даними МВС, за тиждень інтенсивність перетину лінії розмежування зменшилася на 9%.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Фото з відкритих джерел

Щоденно з 8:00 до 16:00, відповідно до рішення Командувача операції Об’єднаних сил, усі дорожні коридори відкриті для пропуску через лінію розмежування з окупованими територіями на сході України. 

Водночас окупанти перешкоджають проїзду громадян через КПВВ в обидві сторони.

Всього за попередній тиждень через цей дорожній коридор на окуповану територію України пройшли 6 553 особи, а на контрольовану територію – 5 512 осіб.

Навпроти КПВВ “Новотроїцьке” окупанти здійснюють пропуск тільки окремих громадян двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 424 особи та 84 транспортні засоби до тимчасово окупованої частини Донеччини водночас 292 особи та 72 транспортних засоби проїхали на підконтрольну українській владі територію“, – повідомляють в МЗС.

Крім того, через КПВВ “Щастя” проїхали 3 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Для населення тимчасово окупованої території України було доправлено будівельні матеріали, товари медичного призначення та комп’ютерну техніку.

Нагадаємо, що на при кінці грудня минулого року Кабмін спростив процес перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій і Луганській областях, Автономну Республіку Крим та виїзду з них (КПВВ).

Уряд скасував вимогу про обов’язкове встановлення мобільного додатка електронного сервісу “Вдома” при перетині лінії розмежування та адмінмежі та самоізоляцію, пов’язану з коронавірусом. Крім того, не обов’язковим є проведення тестування під час перетину КПВВ. 

На переконання віцепрем’єрки та міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, вимоги про  обов’язковість встановлення застосунку “Вдома” були “зайвим бар’єром” у процесі реінтеграції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter