15% українців виступають за обмеження прав тих, хто працював на бойовиків

Дата: 01 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

15,5% українців вважають, що тих, хто працював в органах влади та структурах так званих “ЛДНР”, необхідно обмежити в громадянських правах.

Про це з посиланням на результати опитування громадської думки про ситуацію на Донбасі, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) і Дослідження проводили на замовлення Школи політичної аналітики з 27 серпня до 23 вересня 2019 року в 110 населених пунктах у всіх областях України, крім непідконтрольних регіонів Криму і Донбасу, зібрали 2 035 анкет. Статистична похибка не перевищує 1,4–3,3%. , повідомляє видання “The Бабель”.

17,3% респондентів вважають, що такі громадяни були змушені це робити і їх не потрібно обмежувати в правах; 47,9% гадають, що такі люди повинні проходити ретельну перевірку з боку українських спецслужб, за результатами якої може ухвалюватися рішення – позбавляти їх громадянських прав чи ні; 19,3% не змогли відповісти.

Крім того, 54,7% опитаних вважають, що українська влада має підтримувати громадян, які працювали в структурах “ЛДНР”, але свідомо вирішили перейти на бік України, 16,8% не згодні з цим; 11,6% відповіли – і так і ні. 16,8% не змогли відповісти.

Також 49,9% згодні з тим, що українська влада має підтримувати громадян, які служили в незаконних формуваннях “ЛДНР” і не скоювали злочинів, але перейшли на бік України; 19,9% не згодні з цим; 11,4% відповіли – і так і ні; а 18,9% не змогли відповісти.

Водночас на запитання, як українці розцінюють “ДНР” і “ЛНР”, 20,8% респондентів відповіли, що як терористичні організації, 16,5% – як російську окупацію української території, 15% – як псевдодержавні утворення, 14,6% – як маріонеток Кремля, 13,5% – як реакцію народу на те, що відбувалося на Євромайдані, 3,8% – як незалежні держави, 0,3% – інше, а 15,6% не змогли відповісти.

Нагадаємо, що проведене опитування показало, що загалом 41,9% українців вважають, що створення телевізійного російськомовного каналу, про який із серпня говорять в Офісі президента Зеленського, сприятиме інтеграції непідконтрольних уряду територій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter