14-річна харківʼянка закликала до створення “ХНР” та поширювала пропагандистські листівки

Дата: 22 Червня 2023
A+ A- Підписатися

14-річна харківʼянка розклеювала у місті проросійські листівки, агітувала за створення так званої “Харківської народної республіки”, а також записала ролик з Z-символікою та гімном РФ. Відповідальність за ці дії неповнолітньої нестиме її мати.

Про це повідомляє Національна поліція Харківщини та начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

Фото: Національна поліція України

Так, 21 червня містяни повідомили правоохоронцям про дівчину, яка на площі Свободи біля намету “Все для перемоги” розклеювала листівки з “символами” так званої “Харківської народної республіки”. 

Поліцейські одразу встановили особу, допитали дівчину та її матір, а також провели обшук у них вдома. 

Матір дівчини стверджує, що донька раніше виступала лише “за мир”, тому про антиукраїнські настрої дитини жінка нібито навіть не здогадувалася. Вона дізналася про відео доньки з російською символікою тільки після того, як класний керівник повідомив їй про це.

У підлітка виявили російську та радянську символіку, яку вона малювала власноруч, а також радянські рублі. Докази вилучили.

Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої навряд могли залишитися непоміченими“, – зазначив Болвінов.

Через підлітковий вік дівчини відповідати за її провину буде мати, яку притягнуть до відповідальності за невиконання обовʼязків щодо виховання дитини. Щодо дівчини застосують заходи виховного характеру, згідно з вимогами Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що особам, які досягли віку кримінальної відповідальності, за підтримку РФ загрожують реальні покарання. Так, у травні про підозру в запереченні збройної агресії Росії проти України повідомили столичному тіктокеру, який збирав “армію проти сатаністів” та закликав чинити спротив силовикам.

Санкція статті, яку йому закидають, передбачає виправні роботи строком до двох років, арешт на строк до шести місяців або позбавлення волі до трьох років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter