12-річні діти воюють на сході України – Держдеп

Дата: 01 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Дітей 15-17 років залучають у розвідку й використовують як “живий щит” на конфліктній території України.

Державний департамент США опублікував звіт, в якому, зокрема, йдеться про участь дітей у збройному протистоянні на сході України. 

Згідно зі звітом, діти у віці 15 років беруть участь у бойових групах об’єднаних російсько-сепаратистських сил.

“З’являються повідомлення про те, що діти у віці від 15 до 17 були активно залучені до участі в воєнізованих молодіжних групах, де  навчалися користуватися зброєю. Дітям, які успішно навчаються в цьому, пропонують сформувати свою власну розвідку й диверсійні групи, й починати боротися”, йдеться в звіті.

За повідомленням українського уряду, в одному з “дитячих” батальйонів беруть участь діти у віці до 12 років.

“Вербування дітей у групи бойовиків мали місце на території непідконтрольній українському уряду і в тих областях, де Україна не зміг забезпечити дотримання національних заборон проти використання дітей у збройних конфліктах. Проросійські ополченці також використовують дітей як інформаторів і для “живого” щита”, йдеться у звіті.

Також у звіті держдепартаменту США неодноразово згадувалося, що Україна є не тільки транзитною країною для торгівлі людьми, а й постачальником такого “ресурсу”. Зокрема, переселенці є однією з вразливою категорією. А українська влада робить не достатньо кроків, щоб зупинити це явище.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter