В Україні стартувала антидискримінаційна кампанія

Дата: 15 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

11 лютого в Україні стартувала кампанія з протидії дискримінації. Її цілі, напрямки роботи, аудиторію представляли координатори кампанії. 

Зазвичай у повсякденному житті ми не замислюємося над тим, що дискримінація існує. Доки самі, наші родичі чи друзі не зіштовхнемося з обмеженням своїх прав. Проте мало кому з нас вдається відновити свої права чи отримати послугу, в якій нам було відмовлено. Це зазвичай відбувається через те, що ми не знаємо, що робити у випадках, коли нас дискримінували. 

Кожен з нас може бути дискримінований за тією чи іншою ознакою. Всіх нас можна розділити за віком, за статтю, за національністю… А нещодавно в Україні актуалізувалася проблема – дискримінація і за місцем реєстрації“, – наголосила Ірина Федорович, голова координаційної ради Коаліції з протидії дискримінації, співкоординатор проекту “Без кордонів” на презентації антидискримінаційної кампанії.

Логотипом антидискримінаційної кампанії стала черепашка, яка лежить догори дригом. Їй важко встати. І тільки з допомогою інших вона зможе встати на ноги. Координатори переконані, що схожа ситуація в Україні – щоб ваші права не порушувалися, потрібно протидіяти дискримінації.

Навіть складно говорити про дискримінацію сьогодні, коли війна. Але ми не можемо не порушувати ці питання, які справді стосуються кожного…“, – зауважив Роман Романов, директор Програмної ініціативи “Права людини і правосуддя” Міжнародного Фонду “Відродження”.  

Координатори стверджують, що вже давно в українському суспільстві назріла потреба у публічній дискусії – не просто говорити про дискримінацію, а вчитися їй протидіяти. Більше можна дізнатися на сайті кампанії www.discrimi.net.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter