Акція на підтримку Костянтина Рєуцького

Дата: 15 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Сьогодні в Києві біля Головного Управління МВС відбулася акція протесту через побиття журналіста і правозахисника Костянтина Рєуцького.

Усього близько ста учасників і журналістів прийшли на акцію з вимогою розслідувати інцидент й притягнути до відповідальності винних. 

Протестувальників, зокрема, обурює той факт, що колишні співробітники “Беркута”, залишившись безкарними за злочини на Майдані, продовжують бити людей.

На акції протесту були присутні й сам Костянтин Рєуцький, а також журналістка “Громадського” Настя Станко та журналіст польського видавництва “Критика Політична” Павло Пеньонжек, які разом поверталися зі зйомок із зони АТО.

Як раніше повідомляли, на пості ДАІ у Пісочині на Харківщині журналістів зупинили правоохоронці. Вони перевірили документи і захотіли оглянути автомобіль.

Після ремарки Рєуцького, що навіть у зоні АТО їх так не перевіряли, співробітники ДАІ забажали подивитися ще й особисті речі журналістів.

Коли правозахисник дістав із сумки камеру, то працівники ДАІ, за словами Станко, намагалися її забрати, заламуючи руки Рєуцькому. Так між журналістами і працівниками МВС спалахнув конфлікт.

У Костянтина був вилучений фотоапарат, за допомогою якого він знімав відеорепортажі в Дебальцевому, Попасній, Маріуполі, які в останні дні постійно перебували під обстрілом. Також на камері можуть бути зафіксовані деталі злочину співробітників МВС.

Радник Міністра МВС Володимир Філенко, висловлюючи офіційну позицію, наголосив, що факт буде розслідуватися. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter