Польща братиме участь у платформі з деокупації Криму – спільна заява

Дата: 13 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Польща зацікавлена в участі в міжнародній платформі з деокупації Криму.

Про це йдеться в спільній заяві президентів України та Польщі Володимира Зеленського та Анджея Дуди за підсумками візиту останнього в Україну, повідомляє Офіс президента.

Республіка Польща висловлює зацікавленість щодо взаємодії з Україною в межах міжнародної платформи з деокупації Автономної Республіки Крим”, – мовиться в повідомленні.

Президент Польщі Анджей Дуда 12 жовтня відвідав Україну та вшанував у Биківні на Київщині пам’ять убитих поляків.

23 вересня президент України Володимир Зеленський у своєму виступі на 75-й сесії Генеральної Асамблеї ООН офіційно анонсував створення “Кримської платформи”. Він закликав держави-члени ООН долучитися до неї.

За даними МЗС України, платформу задумано як спеціальний багатосторонній координаційний механізм, що працюватиме над усім спектром кримської проблематики.

“Кримська платформа – це екосистема заходів, яка систематизує те, що вже зроблено, й ініціює додаткові інструменти для повернення Криму. В рамках її роботи ми плануємо провести Кримський саміт. Ключове завдання – синергія зусиль України й міжнародної спільноти з метою наближення дня деокупації півострова”, – пояснила 12 жовтня заступниця голови МЗС України Еміне Джеппар, виступаючи на “кримській” панелі в межах міжнародної онлайн-конференції “Форум-2000”.

Майданчик має покривати кілька вимірів: високий політичний рівень (лідери країн), рівень міністрів закордонних справ, міністрів оборони та експертний рівень.

Україна очікує також на приєднання Туреччини та Словаччини до платформи з деокупації Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter