У Харкові вийшли на протест проти побиття студентів і заборони сидіти на газонах

Дата: 07 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У Харкові близько сотні містян влаштували протест проти свавілля охорони парку Шевченка, яка нещодавно побила двох студентів. 

Про протест розповіла мати одного зі студентів у фейсбуку. 

4 вересня в саду Шевченка двоє студентів – Діана та Сергій – закрились у вбиральні, адже дівчині стало зле.

“Вони забігли в туалет, але в жіночому традиційно була велика черга. Не довго думаючи, вони забігли в чоловічий. Діану почало рвати, Сергій тримав їй волосся і подавав серветки”,розповіла мати потерпілої. 

Охоронниця вбиральні, побачивши молодих людей, викликала на підмогу своїх колег, які почали кричати на студентів, а згодом бити їх.

“До нас почали стукати. Я сказав, що в нас усе добре, зараз ми вийдемо, дівчині погано. За декілька хвилин знову почали стукати до кабінки. Я відповів: “Навіщо ви стукаєте? Усе добре, ми зараз вийдемо”. Із сусідньої кабінки через перетин перехилився хлопець у чорній кепці та футболці, він побачив, що дівчині погано, що в неї блювота, я сказав: “Що ви робите? Ми зараз вийдемо”. У цей момент почали вибивати двері, замок, я не встиг зрозуміти”,згадував про вечір інциденту Сергій.

Далі, як розповів Сергій, його подругу схопили за руки, витягли з кабінки й ударили в живіт, а його самого після побиття закрили в кабінці. 

Студенти викликали на місце поліцію, яка згодом відкрила провадження за статтею “Нанесення легких тілесних ушкоджень”. Правоохоронці повідомили, що охоронці саду завдали молодим людям тілесних ушкоджень і втекли. 

Однак протест містяни влаштували не тільки через інцидент із Сергієм та Діаною. Так, у червні в саду охорона побила 34-річного Ярослава Васильченка. Поліція тоді відкрила провадження за статтею “Хуліганство”. Чоловіка побили за те, що він виліз на фонтан, щоб зробити селфі. 

Також містяни розповідають про те, що на території саду Шевченка охоронці запровадили заборону на сидіння на газонах, однак в українських законах такої заборони немає. Журналісти “Суспільного” повідомляють, що охороняє сад у Харкові приватна фірма “Антирейдер Громадська організація “Ветеран”. 

Мітингувальники, які влаштували сидячий протест, вимагають справедливого розслідування побиття студентів та притягнення винних до відповідальності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter