До Зеленського не надходило прохання дисидента Софяника допомогти виїхати з Криму

Дата: 21 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

До Офісу президента Володимира Зеленського не надходило звернення севастопольського плавця-марафонця та радянського дисидента Олега Софяника з проханням допомогти виїхати з окупованого Криму.

Про це йдеться у відповіді на запит “Української правди”.

Софяник стверджував, що надіслав своє звернення, де просив допомогти покинути півострів, електронною поштою. Однак в Офісі президента зазначили, що в автоматизованій системі документообігу за зверненнями громадян звернень Олега Софяника не зареєстровано.

Нагадаємо, що на початку лютого Олег Софяник заявив, що побоюється опинитись ув’язненим у психіатричній лікарні Севастополя, куди його викликають на приймання. Наприкінці минулого року російські силовики затримували чоловіка на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонщиною. До цього він зробив заплив від мису Лукулл (на заході Криму) до бухти Омега в Севастополі. Відстань у 30 км він подолав за 10 годин – без відпочинку і супроводу. Цей заплив Софяник присвятив 75-річчю депортації кримських татар.

Олег Софяник – відомий севастопольський плавець-марафонець, рекордсмен Книги рекордів України. Станом на травень 2012 року Софяник зробив понад 50 марафонських запливів, найдовший із них – через Південно-Китайське море (350 км).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter