У Тбілісі відбувається мітинг через результати виборів: опозиція наполягає на проведенні повторного голосування

Дата: 28 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Ввечері 28 жовтня жителі Грузії разом з опозиційними політиками та президенткою Саломе Зурабішвілі зібралися на мітинг у Тбілісі, висловлюючи протест проти підсумків парламентських виборів. Під час заходу політичні діячі зверталися до присутніх із закликом організувати повторне голосування.

Про це повідомляє “Ехо Кавказу”.

Президентка звернулася до учасників, зазначивши, що нині важливо “спокійно, дуже ввічливо, але рішуче відстоювати свій голос”. Вона наголосила, що учасники мітингу не програли виборів, а їхній голос був украдений, що є зазіханням на їхнє майбутнє.

“Я можу заприсягтися, що буду з вами до кінця цієї європейської дороги й доки ми не досягнемо дверей Європи, що не просто є нашою мрією, а реальністю, майбутнім. У нас немає альтернативи, ми не хочемо залишити цій країні для наступних поколінь нічого іншого, крім незалежності, свободи, європейськості та грузинської ідентичності, яка йде слідом за нами й така дорогоцінна”, – заявила Зурабішвілі.

Також президентка підкреслила, що результати цих виборів не визнає ніхто, за винятком угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана, який якраз прибув до Грузії під час проведення мітингу.

Коли делегація Угорщини на чолі з Орбаном дісталася свого готелю в Тбілісі, протестувальники зустріли її свистом і невдоволенням.

Лідер опозиційного об’єднання “Єдність – Національний рух” Георгій Вашадзе, оголосив під час свого виступу головну вимогу – проведення повторних виборів під керівництвом міжнародної виборчої адміністрації.

Одна з лідерок партії “Сильна Грузія” Анна Нацвілішвілі заявила, що її політсила також вимагає від Центральної виборчої комісії оприлюднити списки виборців протягом 24 годин. Вона підкреслила, що їхня команда розкрила схему фальсифікації виборів і що списки є ключовими доказами цього підроблення.

Нагадаємо, що днями керівна партія Грузії “Грузинська мрія” випустила передвиборчий ролик, який майже повністю відтворює російське агітаційне відео, створене напередодні президентських виборів у Росії 2018 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter