З кінця лютого 2022 року війська РФ вбили на Донеччині понад 30 освітян

Дата: 19 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

З початку повномасштабної війни від ворожих обстрілів на Донеччині загинули 33 працівники освіти, ще 17 педагогів загинули у лавах ЗСУ, захищаючи Україну на фронті.

Про це пише “Укрінформ” з посиланням на очільницю департаменту освіти та науки Донецької ОВА Тетяну Сідашеву.

Наслідки ракетного обстрілу школи в Слов’янську. Лютий 2024 року. Фото: Слов’янська МВА

“Взагалі загинули 33 працівники закладів освіти Донеччини. Це цивільні люди, з яких 16 – педагогічні працівники. Бо працівники закладів освіти – це технічний та педагогічний персонал… До того ж у нас сьогодні в лавах Збройних Сил України служать 123 вчителі, і, на жаль, вже 17 із них загинули”, сказала Сідашева.

Посадовиця пояснила, що цивільні освітяни були вбиті армією РФ, перебуваючи на території Донецької області, яка постійно піддається ворожим обстрілам.

За її словами, дані про загиблих працівників закладів освіти Донеччини надані без урахування втрат у Маріуполі та Волновасі.

Сідашева додала, що з кінця лютого 2022 року російські війська пошкодили 871 заклад освіти у Донецькій області і ця статистика постійно збільшується.

Нагадаємо, від початку повномасштабного російського вторгнення на Донеччині внаслідок дій військових РФ загинули щонайменше 2818 цивільних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter