У Києві родини зниклих безвісти та полонених військових вийшли на акцію

Дата: 16 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У центрі Києва на акцію вийшли родини зниклих безвісти та полонених військових. 

Про це з місця подій розповідає кореспондент Громадського. 

На захід прийшло приблизно кілька сотень людей. Усім не вистачало місця на Майдані, тож деякі з них стояли на вулиці навпроти. Учасники кажуть, що прагнуть, щоб про їхніх рідних не забули. 

Так, донька безвісти зниклого військового Вікторія розповіла, що в 1 бригаді спеціального призначення, де служить її батько, безвісти зникло 25 людей, але держава не розповідає рідним правду про те, що сталося.

“Зникли вони 28 вересня і 1 жовтня 2022 року. Тобто кожні три дні хлопці йшли в бій і пропадали безвісти. На жаль, по сьогодення в нас немає ніякої інформації”, – каже вона.

Брат зниклого безвісти Віталій також каже, що не отримує від військової частини жодної інформації про брата, який зник 11 червня 2024 року. В його підрозділі, крім нього, ще вісім людей з Миколаєва зникли безвісти.

“Віримо, надіємося, що брат живий. Можливо, в полоні. Повернеться додому. Хочемо добитися від влади, щоб вони нас почули, бо якщо вони не почують нас зараз, то почують трошки пізніше”, – розповідає Віталій. 

Чоловік сам два десятки років провів в армії, втім, за його словами, “такого безладу не бачив”

Дружина військового Олександра розповіла, що її чоловік лише три дні навчався на полігоні, а потім його відправили до Красногорівки, де він зник 29 червня.

“Акт розслідування просто смішний. […] У ньому написано, що побратим бачив, як він упав від дрона-камікадзе. Коли наступного дня в них була евакуація, вони чомусь мого чоловіка взяли з ями й потягли під дерево. І коли запускали шукати тіло, то тіла вже не знайшли”, – ділиться жінка. 

Нагадаємо, що нещодавно родини цивільних закликали українців більше писати та говорити про незаконно викрадених росіянами бранців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter