МОН виділило 5 мільярдів гривень на облаштування укриттів у школах та закладах профтехосвіти

Дата: 15 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти і науки визначило, як саме будуть використані 5 мільярдів гривень, виділених на облаштування укриттів у навчальних закладах. Ці кошти планують спрямувати на будівництво 77 укриттів у восьми прикордонних та прифронтових регіонах.

Про це йдеться на сайті органу.

Фото: Павло Пивовар

Укриття зʼявляться у 24 професійно-технічних навчальних закладах та 53 школах.

Фінансування передбачає будівельні роботи, а підготовка проєктної документації ляже на плечі громад, які мають виконати це завдання до 1 грудня 2024 року. Типові проєкти можна побачити на сайті “Моя Фортеця”.

Усі споруди мають відповідати державним будівельним нормам для захисних обʼєктів цивільного захисту і бути або протирадіаційними, або багатофункціональними укриттями.

Якщо виділених коштів не вистачить для покриття всіх витрат, громади повинні будуть додатково профінансувати різницю з місцевих бюджетів. Міністерство стежитиме за перебігом робіт та витрачанням коштів через спеціальну систему моніторингу, за якою громади звітуватимуть щомісяця.

Усі укриття мають бути завершені до 1 вересня 2025 року, щоб гарантувати безпеку учням та студентам і створити умови для очного навчання.

Раніше ZMINA писала, що станом на початок нового навчального року близько 1800 українських шкіл залишалися без укриттів. Водночас будівництво нових укриттів не в усіх випадках дозволить повернути учнів до класів.

Нагадаємо, що мешканцям Запорізької області дозволили використовувати шкільні укриття під час ворожих обстрілів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter