Сім’я з Маріуполя відкрила дитячий центр на Хмельниччині та отримала державний грант

Дата: 09 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Родина Дьякових, яка переїхала з Маріуполя на Хмельниччину, використавши власні заощадження, розпочала нову справу – відкрила центр розвитку для дітей. Завдяки державній програмі вони змогли розширити свій бізнес і взяти на роботу педагогів.

Про це повідомляє “Суспільне Донбас”.

Фото: Анастасія Дьякова

Так, Анастасія та Олександр Дьякови залишили Маріуполь у Донецькій області за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення. Наразі вони є переселенцями й проживають у місті Славута, що в Хмельницькій області.

Коли маріупольці усвідомили, що повернення на рідну землю найближчим часом не відбудеться, вони почали облаштовувати своє життя на новому місці. У жовтні 2023 року вони заснували сімейний бізнес, відкривши центр розвитку для дітей.

Анастасія зазначила, що, поки її чоловік служить у Збройних силах України, вони радяться дистанційно.

Фото: Анастасія Дьякова

Тож подружжя вивчило ринок і дізналося, що в місті є дефіцит просторів із сучасними іграшками. Оскільки чоловік у Маріуполі займався бізнесом, вони вирішили продовжити цей напрям. Як батьки двох дітей, вони добре розуміють, наскільки важко залишати дітей на когось іншого, тому їм спала на думку ідея створення центру, де діти могли б грати та розвиватися, освоюючи сучасні технології.

Жінка розповіла, що для старту сімейного бізнесу вони використали власні накопичення. Оскільки за освітою Анастасія філологиня іноземних мов, перші заняття в центрі були з вивчення англійської мови.

Спочатку центр складався з ігрової кімнати, яку наповнили розвивальними іграми, сучасними іграшками, меблями та інвентарем. Діти приходили до них гратися, а також тут грались і діти подружжя – Дарина та Леонард. Пізніше засновники центру додали заняття з англійської мови, а за рік розширили спектр діяльності до шести напрямів.

Анастасія підкреслила, що розширенню сприяв державний грант на розвиток бізнесу, на який вони подали заявку через платформу “Дія”. Успішно захистивши свою ідею, вони отримали 250 тисяч гривень.

Вона розповіла, що завдяки отриманим коштам вони змогли закупити нові іграшки, зокрема Sony PlayStation останньої версії, окуляри віртуальної реальності та LEGO. У центрі також є мікрохвильова піч, де діти можуть розігріти перекуси, і є можливість приготувати чай або какао. Умови створено для того, щоб діти могли пообідати чи поснідати. Вони можуть стрибати на батуті, малювати 3D-ручкою, друкувати на 3D-принтері та відвідувати різноманітні майстер-класи.

Наразі в центрі функціонує ігрова кімната, де проводять заняття з адаптації до дитячого садка і підготовки до школи. Також організовано розвивальні заняття з основ науки й техніки, математики та технологій із застосуванням смартіграшок. Крім того, у центрі є:

  • курси з англійської мови;
  • заняття з робототехніки та конструювання – навчання основ інженерії та будівництва з LEGO та інших конструкторів;
  • логопедичні заняття для дошкільнят і школярів, які допомагають у розвитку мовлення.

Анастасія зазначила, що в майбутньому вони планують залучити підлітків до занять та новітніх розваг, тому активно шукають додаткові можливості та більше приміщення для розширення.

Нагадаємо, що дніпрянин Сергій Клименко безоплатно допомагає переселенцям знайти житло: він уже розмістив десятки родин у різних регіонах України та заохочує інших до подібної допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter