Поточного року зросла кількість та тривалість тривог, спричинених російськими атаками

Дата: 08 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У 2024 році кількість та час тривог унаслідок російських обстрілів України має чітку тенденцію до зростання.

До такого висновку дійшли у виданні Texty.org.

Як приклад дослідники наводять Київщину, де 2023 року в середньому було дев’ять годин тривоги на тиждень, а цьогоріч – до 15 годин.

Однією з причин такого зростання є нарощення Росією кількості ударних засобів, насамперед ударних безпілотників. До прикладу, вересень у 2024-му став першим за час великого вторгнення, коли росіяни щодня атакували Україну БпЛА.

Також на збільшення кількості та тривалості тривог вплинула активізація в прикордонні тактичної авіації РФ, що скидає керовані авіабомби. Активне використання КАБів призвело до більшої кількості загиблих цивільних. 

Дослідники Texty.org кажуть, що в Києві тривоги оголошують переважно лише з підльотом російських дронів до міської території, тож столиця дещо вибивалась із загальної тенденції. Так, ще донедавна час оголошених тривог у місті відповідав торішньому у вісім годин, але у вересні 2024-го тижневий час тривог зріс до 12 годин.

За час великої війни кияни жили під повітряними тривогами понад тисячу годин

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення по Україні випустили понад 9600 ракет та майже 14 тисяч ударних безпілотників. 

За три літніх місяці 2024 року кількість цивільних українців, загиблих та постраждалих унаслідок повномасштабного російського вторгнення, збільшилася на 45%, якщо порівнювати з трьома місяцями до цього. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter