Минулої доби війська РФ поранили на Херсонщині 13 цивільних, половина з них – медики

Дата: 06 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Впродовж минулої доби на Херсонщині в результаті російських атак одна людина загинула та тринадцять поранено, серед них – шестеро медиків.

Про це інформує Головне управління Національної поліції у Херсонській області.

Минулої доби ворог бив по населених пунктах Херсонського та Бериславського районів.

“Під вогневим ураженням армії РФ перебували Херсон, Антонівка, Садове, Велетенське, Станіслав, Придніпровське, Надеждівка, Дніпровське, Берислав, Нововоронцовка, Милове та Зміївка“, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в результаті обстрілів пошкоджені 12 об’єктів: багатоповерховий та два приватних будинки, маршрутний автобус, п’ять автомобілів, із них дві машини швидкої допомоги, та дві господарчі споруди.

У Станіславі в результаті артилерійського обстрілу постраждала 71-річна місцева жителька. Вона отримала контузію, вибухову та черепно-мозкову травми, медики надали їй допомогу на місці. Снарядами пошкоджено приватний будинок.

Армія країни-агресора не припиняє щоденних обстрілів Херсона з різних видів озброєння. Вранці внаслідок ворожого артилерійського удару у Дніпровському районі пошкоджень зазнав приватний будинок.

Вдень у тому ж районі міста росіяни скинули вибухівку з дрона на автомобіль.

“Постраждало четверо місцевих мешканців: двоє чоловіків віком 54 та 60 років, а також дві жінки 68 та 78 років. У людей діагностували мінно-вибухові, черепно-мозкові травми та уламкові поранення різних частин тіла, всіх госпіталізували”, – зазначають правоохоронці.

Ввечері окупанти атакували безпілотником ще один цивільний автомобіль, на щастя, люди не постраждали.

По житлових кварталах Центрального району міста війська РФ також били з артилерії, снарядами пошкоджено багатоквартирний будинок.

Впродовж дня 5 жовтня росіяни атакували дронами й передмістя Херсона – Антонівку. Окупанти скинули вибухівку з дрона на громадський транспорт. На момент прильоту в салоні перебували пасажири. В автобусі вибуховою хвилею пошкоджені вікна. Люди не постраждали.

Ввечері окупанти дроном-камікадзе атакували цивільний автомобіль. Поранення отримав 59-річний водій. Медики діагностували в нього вибухову та черепно-мозкову травми, контузію, уламкові поранення передпліччя та ніг.

Також в Антонівці внаслідок детонування ворожого вибухового предмета загинув 68-річний чоловік.

Увечері окупанти здійснили комбіновану атаку на село Велетенське. Внаслідок артилерійського удару поранення не сумісні з життям отримав 55-річний чоловік. 49-річна місцева жителька отримала вибухову травму та переломи кінцівок. Армія РФ безпілотниками атакувала два автомобілі швидкої допомоги, які прибули на виклик. В результаті ударів вибухові травми та контузії отримали шестеро медиків: п’ять чоловіків віком від 57 до 63 років та 21-річна жінка. Також пошкоджений автомобіль “швидкої”.

По медичну допомогу з мінно-вибуховими травмами та струсом головного мозку звернулися двоє жительок Білозерки, які постраждали внаслідок російських обстрілів за кілька днів до того.

Нагадаємо, вдень 5 жовтня у селі Велетенське на Херсонщині внаслідок російських ударів безпілотниками поранень зазнали цивільна жінка та водій “швидкої”, їхній стан тяжкий. Того ж дня окупанти атакували дроном автівку в Антонівці, там поранений чоловік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter