В Офісі генпрокурора мають інформацію про страту на полі бою 93 українських полонених

Дата: 04 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронні органи отримали інформацію, що російські військові стратили на полі бою 93 українських військовополонених.

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов, пише “Укрінформ”.

За його словами, 80% випадків страт українських військовополонених зафіксували у цьому році.

Проте така тенденція почала з’являтися ще у листопаді минулого року, коли, за словами посадовця, “відбулися зміни у ставленні військовослужбовців РФ до наших військовополонених у гірший бік”.

Він також повідомив, що 3 жовтня знову з’явилася інформація про страту українського військовополоненого.

“У телеграм-каналах було поширено відео можливої страти ще одного військовослужбовця у зухвалій формі. Ми одразу з головним слідчим управлінням СБУ зареєстрували ще одне кримінальне провадження”, – зазначив начальник департаменту.

Нагадаємо, що 30 вересня російські війська здійснили черговий воєнний злочин на території України, розстрілявши 16 українських військовослужбовців, які були беззбройними та здавалися в полон на Покровському напрямку. Інцидент, ймовірно, трапився біля сіл Миколаївка та Сухий Яр.

Українські слідчі вже надіслали запити до військових частин, розвідувальних структур і міжнародних партнерів з метою отримати детальну інформацію та підтвердження щодо цього воєнного злочину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter