ООН збирає 426 мільйонів доларів на підтримку ліванських переселенців

Дата: 01 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Гуманітарний відділ ООН звернувся до потенційних донорів із проханням зібрати 426 мільйонів доларів на підтримку ліванців, які були змушені покинути свої домівки через воєнну операцію Ізраїлю на Півдні Лівану.

Про це повідомляє пресслужба ООН.

Дитина несе пляшки з водою неподалік мечеті Мохаммеда Аль-Аміна, де відбувається роздавання гуманітарної допомоги для переселенців, Бейрут, Ліван, 28 вересня 2024 року. Фото: REUTERS / Amr Abdallah Dalsh

Представник Управління ООН з координації гуманітарної допомоги Єнс Лерке, зазначив, що кількість переселенців, ймовірно, зростатиме. За його словами, ООН наразі не має достатніх ресурсів, тому робить цей заклик. Лерке підкреслив, що руйнування будівель і травмування людей відбуваються швидко, але відновлення нормального життя потребує значного часу і фінансів, тому деескалація конфлікту має відбутися якнайшвидше.

Також повідомляється, що люди продовжують евакуюватися через ізраїльські авіаудари, які протягом останніх двох тижнів спричинили загибель більш ніж тисячі осіб.

Миротворці ООН, які перебувають на лінії розмежування, залишаються на своїх позиціях. Вони були проінформовані в понеділок про плани ізраїльської армії щодо “обмеженого наземного вторгнення”. Попри загрозливий розвиток подій миротворчі сили продовжують виконувати свої обов’язки.

Наразі миротворчий контингент ООН у Лівані налічує близько 10 500 військових з 50 країн.

Нагадаємо, що Ізраїль розпочав військову операцію в Лівані й завдає масованих ударів по Бейруту. 

Миротворчі сили ООН засудили наземну операцію Ізраїлю на Півдні Лівану, заявивши, що це порушує “суверенітет і територіальну цілісність” країни. Відповідно до заяви миротворців, вони постійно коригують свою позицію та діяльність і мають плани на випадок непередбачуваних обставин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter