Росіяни додали полоненому азовцю Олексію Киркалову до довічного вироку ще 18 років у колонії

Дата: 23 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Донецьку так званий суд відправив до колонії полоненого українського військовослужбовця бригади “Азов” Олексія Киркалова за нібито розбій, викрадення чужого майна та жорстоке поводження з цивільним населенням. Раніше окупанти вже відправили військовослужбовця за ґрати на довічне.

 Про це повідомляє генпрокуратура РФ.

Олексій Киркалов. Скриншот

Олексій Киркалов – український військовий бригади “Азов”, позивний Фріц, брав участь в обороні Маріуполя, де потрапив у російський полон. 

За версією окупантів, 15 березня 2022 року Киркалов разом з іншими військовими нібито погрожував розправою двом мирним жителям і заволодів їхньою автівкою. Сума завданих збитків становила 590 тисяч російських рублів. За це йому “присудили” 18 років у колонії суворого режиму. 

У травні 2023 року цей самий незаконний суд у Донецьку засудив Киркалова до довічного ув’язнення. Тоді його звинуватили в нібито вбивстві російського військовополоненого пострілом у потилицю. Сам боєць “Азова” заперечував свою провину. Попри це так званий суд визнав зібрані факти в справі достатніми для псевдовироку.

Окупанти повідомили, що відправили українського військового до колонії особливого режиму.

Нагадаємо, що так званий верховний суд “ДНР” незаконно засудив полоненого азовця Артема Синельникова до 27 років ув’язнення за нібито жорстоке поводження з цивільними та навмисне вбивство. За схожим обвинуваченням 11 вересня 2024 року окупанти на 24 роки відправили за ґрати українського військовослужбовця Олександра Маловичка

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter