У прифронтових районах Донеччини тимчасово обмежили пересування гуманітарних організацій і волонтерів

Дата: 21 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У прифронтових районах Донецької області тимчасово обмежили рух транспорту громадських, благодійних та гуманітарних організацій. Час і маршрут наразі потрібно узгоджувати з військово-цивільними адміністраціями.

Про це повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Авто World Central Kitchen, на яке окупанти скинули вибухівку. Ілюстративне фото. Джерело: wck.org/news

Як зазначив посадовець, обмеження спричинене тим, що кількість ворожих обстрілів в області зростає, а волонтери часто працюють в умовах високого ризику для життя та здоров’я. Якщо місцеві адміністрації та поліція знатимуть про час і маршрути переміщення, то зможуть у разі необхідності надати допомогу.

“Обмеження стосуються населених пунктів Великоновосілківської, Вугледарської, Гродівської, Званівської, Іллінівської, Костянтинівської, Курахівської, Лиманської, Мар’їнської, Миколаївської, Мирноградської, Новогродівської, Очеретинської, Покровської, Селидівської, Сіверської, Соледарської, Торецької та Часовоярської громад Донецької області. Для пересування та роботи в цих громадах неурядовим організаціям відтепер необхідно письмово звертатися до відповідної військової адміністрації населеного пункту”, – написав Філашкін.

Очільник Донецької ОВА також додав, що якщо безпекова ситуація дозволятиме перебувати у громаді волонтерам чи представникам інших благодійних та гуманітарних організацій без ризику для життя, військова адміністрація має надати письмовий дозвіл на перебування в громаді. Контакти можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, у серпні на Сумщині, де триває евакуація з населених пунктів, які розташовані за 5 і 10 кілометрів від лінії зіткнення, запровадили обмеження на перебування у 20-кілометровій зоні. Для людей, які хочуть в’їхати у прикордонні населені пункти, створили систему перепусток.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter