На Харківщині окупанти почали використовувати міни нового зразка – ОТУ “Харків”

Дата: 18 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Росія використовує нові міни, які за розмірами та принципом дії схожі на заборонені міжнародними угодами міни ПФМ-1 “Пелюстка”.

Про це повідомили в Оперативно-тактичному угрупованні “Харків”.

Скриншот з відео ОТУ “Харків”

Так, ці міни спрацьовують під час натискання. Їхній корпус виготовлено за допомогою 3D-принтера. Всередині містяться підривник і заряд пластиду.

Хоча міни маленького розміру, вони є дуже небезпечними через непередбачуваний характер.

Наразі в ОТУ “Харків” немає точних даних про масштаби їхнього виробництва в Росії, але існує припущення, що це може бути результатом приватних ініціатив окремих виробників.

“Ці міни, незважаючи на їхню відносну простоту виготовлення, становлять серйозну загрозу життю наших захисників. У зв’язку з новою небезпекою закликаємо до підвищеної обережності у зонах бойових дій та на звільнених територіях”, – додали в угрупованні.

Раніше ZMINA писала, що станом на кінець серпня від початку повномасштабного вторгнення Росії на території України вибухонебезпечні предмети вже забрали життя 303 людей, серед яких 15 – діти.

Нагадаємо, що в Україні відкрили Офіс протимінної діяльності ДСНС. Цей координаційний орган відповідатиме за планування, моніторинг та практичний компонент виконання завдань з розмінування, а також  здійснюватиме сертифікацію та контроль якості роботи операторів протимінної діяльності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter