Окупанти відправили за ґрати на 18 років мелітопольця Миколу Будовського

Дата: 18 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Мелітополі незаконно засудили мелітопольця Миколу Будовського до 18 років ув’язнення за нібито підготовку диверсії проти російських військовослужбовців.

Про це повідомила пресслужба ФСБ у захопленій Запорізькій області.

Микола Будовський. Фото: скриншот відео

За версією слідства, дії Будовського начебто координували співробітники ГУР України. Вони ж, за словами російських силовиків, забезпечили чоловіка компонентами вибухового пристрою. Будовський начебто зібрав вибухівку і планував закласти на маршруті руху колони російської військової техніки, але йому завадили ефесбівці. 

Незаконне представництво ФСБ РФ у Запорізькій області опублікувало відео затримання чоловіка. У ролику силовики витягли з машини на українській реєстрації Будовського і поклали обличчям на землю. Згодом ефесбівці дістали з пакета снаряди. 

Крім того, окупанти стверджують, що під час обшуків за місцем проживання Будовського знайшли та вилучили 19 мінометних снарядів, вибухову речовину і детонатори.

Незаконний вирок у 18 років чоловік має відбувати в колонії суворого режиму. 

Нагадаємо, що росіяни до 14 років засудили політв’язня з Мелітополя Ярослава Жука за звинуваченням у тероризмі, а 29-річного мелітопольця Кирила Приходька звинуватили в “тероризмі” за коментарі в соцмережах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter