На Херсонщині через детонацію вибухівки загинув 14-річний хлопець

Дата: 16 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

16 вересня, у понеділок, у селі на Херсонщині загинув 14-річний хлопець через детонацію вибухового предмета.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Фото: Reuters

Це сталося в селі Посад-Покровському. Там у сараї одного з господарств здетонував невідомий вибуховий предмет. 

Внаслідок детонації несумісні з життям травми дістав 14-річний хлопець. 

Прокудін висловив співчуття рідним загиблого.

Поліція Херсонщини зазначила, що напередодні внаслідок обстрілів з боку російських військ пʼятеро людей отримали поранення.

Російські війська продовжують інтенсивні обстріли Бериславського та Херсонського районів, застосовуючи артилерію, авіацію та безпілотні літальні апарати. За минулу добу від цих обстрілів постраждали Херсон, Комишани, Садове, Зеленівка, Кізомис, Новоолександрівка, Михайлівка, Українка та Дудчани.

Внаслідок атак пошкоджені шість приватних будинків, два багатоквартирних будинки, пʼять автомобілів, а також сільськогосподарська техніка і господарська споруда. Російські війська завдали ударів вісьмома керованими авіаційними бомбами по населених пунктах Українка, Дудчани та Новоолександрівка.

Крім того, Новоолександрівка зазнала атаки безпілотником типу FPV, вибух пошкодив два цивільні автомобілі та сільськогосподарську техніку.

Чотири приватні будинки в Зеленівці та Комишанах також пошкоджені через артилерійські обстріли.

Крім того, російські війська з безпілотників скинули вибухівку на Дніпровський район Херсона. Унаслідок цього пошкоджені два приватні будинки та три цивільні автомобілі. Постраждали пʼятеро людей – двоє чоловіків і троє жінок, серед яких 82-річна жінка. У потерпілих діагностували мінно-вибухові та черепно-мозкові травми, а також уламкові поранення різних частин тіла.

Крім того, у Дніпровському районі пошкоджено багатоквартирний будинок. У Центральному районі міста теж відбулись артилерійські обстріли, що спричинили руйнування багатоквартирного будинку. Під обстрілом також перебував мікрорайон Шуменський.

В Одрадокамʼянці виявили тіло 45-річного місцевого жителя, якому відірвало ногу. Попередньо встановлено, що декілька днів тому він наступив на вибуховий пристрій, ймовірно на протипіхотну міну типу “Пелюстка”.

Поліція закликала громадян виявляти надзвичайну обережність і памʼятати про високу мінну небезпеку, особливо в деокупованих районах і на територіях, що зазнають постійних ворожих обстрілів.

На місцях обстрілів працювали відповідні служби, які займалися документуванням та ліквідацією наслідків атак. За минулу добу поліція отримала та відреагувала на 200 повідомлень від громадян про кримінальні правопорушення та інші інциденти. 

Нагадаємо, що станом на кінець серпня від початку повномасштабного вторгнення Росії на території України вибухонебезпечні предмети вже забрали життя 303 людей, серед яких 15 – діти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter