Росіяни заявили про боротьбу “з наслідками дерусифікації” на окупованих територіях

Дата: 16 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Росіяни заявили про початок боротьби “з наслідками дерусифікації” на окупованих територіях України: відповідний “документ” затвердив уряд Російської Федерації.

Про це пише ZMINA з посиланням на інформацію в проросійських медіа.

Розбомблений росіянами Донецький драматичний театр у Маріуполі. Джерело: телеграм-канал Артюх

Окупанти заявили, що одним з найважливіших завдань “стратегії державної культурної політики до 2030 року” є “інтеграція Донбасу та Новоросії до єдиного культурно-гуманітарного простору РФ”.

У документі зазначено, що політика “дерусифікації культурної сфери” спровокувала “критичний дефіцит культурних благ російською мовою”, насамперед літератури всіх жанрів та вікових категорій, і Росії “доведеться виправити цю ситуацію в майбутньому”.

“Подолання наслідків цієї політики сприятиме якнайшвидшій інтеграції нових регіонів до російського культурно-гуманітарного простору за діяльної участі громадянського суспільства, професійних спільнот, творчих спілок та добровольчих (волонтерських) рухів у сфері культури”, – заявили окупанти.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські окупанти прибрали пам’ятник мирним жителям Маріуполя, загиблим під час обстрілу проросійськими терористами кварталу Східний 24 січня 2015 року.

Тоді ворог обстріляв східні житлові квартали Маріуполя з реактивної системи залпового вогню “Град”. Загинуло понад 30 людей, понад 100 отримали поранення. Серед жертв були діти. Внаслідок обстрілу пошкоджені 55 багатоповерхових будинків, в 11 з них було пряме влучення ракет.

Знак “Загиблим у неоголошеній війні” встановили в Маріуполі в червні того ж року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter