Внаслідок авіаудару по готелю в Миколаївці на Донеччині загинули двоє зооволонтерів

Дата: 08 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Під руїнами готелю в Миколаївці Донецької області під час обстрілу російськими окупантами ввечері 7 вересня загинули двоє зооволонтерів.

Про це повідомили в Донецькій обласній прокуратурі.

Фото: ДСНС Донеччини

За даними слідства, 7 вересня 2024 року орієнтовно о 22:00 російські війська вдарили по місту Миколаївка Краматорського району на Донеччині. Попередньо це були авіабомби “ФАБ-250” з “УМПК”. Внаслідок влучання засобу ураження по місцевому готелю відбулось руйнування будівлі, де в той час перебували цивільні.

Наразі з-під завалів деблоковано тіла двох чоловіків 33 та 42 років, які приїхали до населеного пункту для проведення стерилізації безпритульних тварин.

Прокурори вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Кореспондент видання “Радіо Свобода” поспілкувався з третім зооволонтером, який вижив.

“Були перестороги, і не хотілося їхати… так вийшло”, — зазначив він.

У готелі перебували зооволонтери з Харкова, які приїхали вакцинувати та стерилізувати тварин.

Раніше під час ракетного удару РФ по готелю в Краматорську загинув радник з безпеки інформаційного агентства Reuters Раян Еванс.

Нагадаємо, в ніч на 25 серпня війська РФ завдали удару по готелю в Краматорську на Донеччині. Поранень зазнали двоє журналістів інформагенції Reuters, ще один медійник перебував під завалами.

Раніше ZMINA повідомляла, що під час ракетного удару по Краматорську на Донеччині постраждала польська волонтерка та журналістка Моніка Андрушевська, яка висвітлює війну Росії проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter