В Україні запрацював Офіс протимінної діяльності ДСНС

Дата: 07 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

На початку вересня в Україні відкрили Офіс протимінної діяльності ДСНС.

Про це 7 вересня поінформував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Скриншот з відео

Як зазначив урядовець, Офіс протимінної діяльності ДСНС України як координаційний орган відповідатиме за планування, моніторинг та практичний компонент виконання завдань з розмінування, а також  здійснюватиме сертифікацію та контроль якості роботи операторів протимінної діяльності.

Запуск Офісу протимінної діяльності є важливим кроком у протидії мінній загрозі в Україні. Він допоможе не лише посилити контроль над розмінуванням, координацію цього процесу, а й ефективніше взаємодіяти з громадянами у сфері мінної безпеки“, – написав Клименко.

За його словами, лише за минулу добу сапери системи МВС обстежили понад 200 гектарів території і знищили майже 600 вибухонебезпечних предметів. Це все відстежуватимуть фахівці в реальному часі на інтерактивній мапі – кількість залучених сил та засобів, потенційно забруднені та вже очищені території тощо.

Нагадаємо, у серпні цього року підрозділи розмінування Міноборони очистили від вибухонебезпечних предметів понад 17 000 гектарів звільнених територій, більша частина з яких — землі сільськогосподарського призначення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter