У Швейцарії 11-річного хлопця підозрюють у співпраці з ісламськими екстремістами

Дата: 06 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У швейцарському кантоні Вале проводять розслідування стосовно 11-річного хлопця, якого підозрюють у захопленні ісламістськими екстремістськими ідеями.

Про це повідомляє видання SRF.

Фото: Flickr

Суд у справах неповнолітніх у Сьйоні, адміністративному центрі Вале, заявив, що в червні кантональна поліція допитала цього 11-річного хлопця, який розміщував  “расистські та дискримінаційні матеріали у соціальних мережах”.

Підліток визнав, що підтримував контакт із людьми з-за кордону, які, можливо, повʼязані з екстремістськими угрупованнями. Поліція зазначає, що ймовірно, йдеться про ісламізм.

Зрештою правоохоронці відкрили щодо хлопця кримінальне провадження за законодавством щодо неповнолітніх. 

Наразі підліток залишається на волі, але щодо нього вжили “соціально-виховних заходів”. Розслідування триває.

За інформацією видання SRF, це перший випадок, коли дитина такого віку фігурує в розслідуванні, повʼязаному з пропагандою екстремістських ідей.

Нагадаємо, що у вересні минулого року у Швейцарії, після національного голосування, парламент заборонив носіння одягу, який повністю закриває обличчя, у громадських місцях.

Законопроєкт розробила права Швейцарська народна партія, яка активно агітувала за цю заборону під гаслом “Зупинити екстремізм”. У 2021 році 51% населення країни підтримали заборону на всенародному референдумі.

Заборона стосуватиметься усього одягу, який повністю закриває обличчя, але особлива увага буде зосереджена на мусульманському одязі, зокрема паранджі. Вона також стосуватиметься й футбольних фанатів, а також лівих і правих радикалів, які часто під час демонстрацій приховують свої обличчя.

Під час референдуму мусульманські групи розкритикували кампанію щодо заборони закривання обличчя. Наприклад, Центральна ісламська рада Швейцарії заявила, що голосування сигналізує про те, що в країні поширюється ненависть до мусульман.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter