12 років за пограбування будинку на Чернігівщині: суд виніс заочний вирок російському військовому

Дата: 06 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Бобровицький районний суд Чернігівської області заочно визнав винним російського військовослужбовця Ріната Мінібаєва у порушенні законів та звичаїв війни, зокрема в мародерстві. 

Про це йдеться у вироку суду, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Фото: Reuters

Українські слідчі встановили, що з 27 лютого по 30 березня 2022 року Мінібаєв незаконно перебував у складі Олександрівської бригади Сухопутних військ РФ (в/ч 90600) на території сіл Українка та Новий Биків Чернігівської області.

Близько полудня 23 березня 2022 року він з іншими шістьма російськими солдатами на військовому автомобілі ʺТайфунʺ приїхав до приватного домоволодіння. Окупанти хотіли затримати курсанта Національної академії внутрішніх справ України. Господар сказав, що той поїхав до Києва. Вони не повірили й почали шукати, перевернувши усе в будинку. Скориставшись цим приводом, окупанти поцупили техніку: планшет, відеокамеру, навушники, низку предметів із цінних металів, мисливську зброю та 300 USD.

Загальна сума викраденого – 67 тисяч гривень.

Під час судового засідання, дружина потерпілого пригадала, що в будинку разом з Мінібаєвим був ще один солдат слов’янської зовнішності, а решта – буряти. Українським правоохоронцям вдалося ідентифікувати Мінібаєва через соціальні мережі, зокрема сторінку у фейсбуці, якою він користувався. 

Судили Мінібаєва заочно та призначили покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що Дзержинський районний суд міста Харкова заочно визнав винними двох російських солдатів у порушенні законів та звичаїв війни, зокрема в мародерстві. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter