Від важких поранень загинув активіст УНА-УНСО Микола Лупиніс 

Дата: 05 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

На війні загинув сержант ЗСУ, активіст УНА-УНСО, син визначного політичного діяча-УНСОвця, дисидента і політв’язня радянських часів Анатолія Лупиноса Микола Лупиніс.

Про це повідомив один із колишніх лідерів УНА-УНСО, військовослужбовець ЗСУ Ігор Мазур “Тополя” на своїй сторінці у фейсбуку. 

Микола Лупиніс. Фото: “Новинарня”

“Загинув від важких поранень Микола Лупиніс – Воїн, Унсовець, Українець! Його батько Анатолій Лупиніс боровся за незалежність України, пройшов через мордовські табори, тюрми й психлікарні КДБ, а син з 2015 року був в лавах Збройних сил України! “Дядя Коля”, що ж так рано ти покликав до себе Миколу? Зустрічай свого сина! Він продовжив твою справу, любив Україну і загинув в боротьбі за її Волю!” – написав Ігор Мазур. 

Колишній однопартієць Сергій Чумак уточнив, що численні травми Микола отримав 24 серпня в бою під Часовим Яром на Донеччині.

Активіст говорив, що Революцію гідності й початок війни 2014 року зустрів на останньому курсі університету – волонтерив, працював журналістом. На початку 2015 року разом зі старшим братом Іваном вони поїхали до навчального центру, де в цей час створювалося добровольче формування УНСО. Згодом Іван вирушив на Схід, і Микола також підписав контракт зі Збройними силами. Вивчився на мінометника, за цією спеціальністю служить і досі. Воював на Луганщині й Донеччині.

Останні роки він проживав із родиною в місті Ладижин на Вінниччині.

Нагадаємо, раніше на фронті під час виконання бойового завдання загинув 39-річний тернополянин, пластун, оператор-топогеодезист самохідного артилерійського взводу ЗСУ Микола Погорілий.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter