У Полтаві внаслідок обстрілу загинула 51 людина: Сухопутні війська розслідують удар

Дата: 03 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

3 вересня, у вівторок, російські окупанти вдарили по території навчального закладу і сусідньої лікарні. Наразі відомо про 51 загиблу людину. Під завалами в Полтаві можуть перебувати ще 15 людей.

Про це повідомив начальник тамтешньої ОВА Філіп Пронін та Офіс генпрокурора.

“Командування Сухопутних військ проводить розслідування, щоб виявити, чи було зроблено достатньо, аби убезпечити життя і здоровʼя військовослужбовців на обʼєкті. І щоб зʼясувати, чи належно здійснювалося керівництво закладом в умовах постійної ракетної загрози противника”, – зазначили в Сухопутних військах ЗСУ.

У зв’язку з ракетним ударом заходи безпеки посилять на всіх обʼєктах, а також підвищать вимоги до дисципліни та командування підрозділів.

Сухопутні війська разом з військовим керівництвом держави закликали міжнародних партнерів пришвидшити надання допомоги, яка дозволить відсунути смертоносну російську зброю від українських кордонів.

Тим часом пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий в ефірі телемарафону розповів, що, за їхніми даними, постраждала 271 людина. Врятовано 25 людей, з них 11 деблоковано з-під завалів.

Нагадаємо, що президент доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter