У лікарні помер фельдшер, який рятував постраждалих під час обстрілу Харкова 1 вересня

Дата: 03 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

3 вересня, у вівторок, у лікарні Харкова помер 21-річний фельдшер Євген Юрко, який отримав тяжкі поранення під час надання допомоги постраждалим після російської атаки 1 вересня.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Євген Юрко. Фото: Харківський національний медичний університет

Волонтерка Наталія Попова розповіла, що Євген Юрко працював у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Харківської області. Після першого обстрілу він разом із бригадою швидко прибув на місце події, щоб допомогти потерпілим.

У Харківському національному медичному університеті, де Євген був студентом п’ятого курсу, уточнили, що він приїхав на виклик до торговельного центру біля станції метро “Академіка Павлова”.

Під час повторного ракетного удару осколок пробив йому голову. Євгена доправили до лікарні у важкому стані.

Харків’яни зібрали майже пів мільйона гривень для порятунку Євгена, але ці травми виявилися несумісними з життям.

Мер Харкова Ігор Терехов висловив співчуття рідним і близьким загиблого, підкресливши, що лікарі зробили все можливе, проте врятувати його не вдалося. Він також висловив сподівання, що окупанти відповідатимуть за це та інші відібрані життя.

У Центрі екстреної медичної допомоги Харківської області повідомили, що під час повторного обстрілу був важко поранений і колега Євгена – лікар-анестезіолог Дмитро Піддубний.

Фото: КНП ХОР “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”

Нагадаємо, що 1 вересня під ударом росіян опинився Київський район Харкова та село Руська Лозова. В обласному центрі керована авіаційна бомба вдарила по щільній забудові, пошкодивши будинки, гаражі та теплотрасу.

По Руській Лозовій російські військові випустили керовану авіаційну бомбу. Як наслідок, пошкодило одне з приватних домоволодінь, а 68-річний чоловік зазнав уламкових поранень. Нині його стан стабільний. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter