В РФ журналіста Сергія Михайлова відправили за ґрати на 8 років за розповсюдження “фейків” про російську армію

Дата: 31 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У РФ до 8 років колонії засудили засновника газети “ЛИСток” Сергія Михайлова у справі про “фейки” про російську армію.

Про це інформує телеграм-канал “Сетевые свободы”.

Суд у Горно-Алтайську засудив журналіста Сергія Михайлова до 8 років колонії за фейки про російську армію“, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що крім 8 років колонії загального режиму, медійнику також заборонили чотири роки займатися журналістською та видавничою діяльністю, а також адмініструванням інтернет-ресурсів.

Журналіст не визнав провини у поширенні хибної інформації та оскаржуватиме вирок. В останньому слові він сказав, що “насильству нема чим прикритися, крім брехні, а брехня може триматися тільки насильством”.

Михайлов раніше також заявляв, що не має відношення до публікацій на сайті та в телеграм-каналі видання, оскільки виступає лише як засновник, а рішення про публікації та випуск матеріалів приймає головний редактор. Своєю чергою головний редактор “ЛИСтка” Віктор Рау підтвердив, що це він опублікував “фейки”, в яких звинувачують Михайлова. Рау виїхав із РФ і продовжує публікувати новини в каналі “ЛИСтка”. Він також був оштрафований на 120 тисяч рублів за адміністративною статтею про заклики до санкцій проти Росії.

Зазначається, що справу Михайлова почали розглядати ще навесні 2023 року. У квітні 2023 року суд повернув її до прокуратури через, бо у справі не конкретизовано де і як Михайлов скоїв злочин. Проте прокуратура змогла домогтися повернення справи до суду.

Нагадаємо, Сергія Михайлова звинувачували в публікації на сайті та в телеграм-каналі “ЛИСтка” інформації про вбивство російськими солдатами мирних громадян в українському місті Буча та руйнування цивільних об’єктів в Україні. Прокуратура запрошувала для Михайлова 9 років ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter