На найбільших вокзалах країни 29 серпня лунатимуть вірші загиблих українських військових

Дата: 29 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

29 серпня, у День памʼяті захисників України, на найбільших вокзалах країни транслюватимуть поезію загиблих українських воїнів.

Про це повідомляє “Укрзалізниця”.

Фото: РБК-Україна

Так, вірші поетів-військовослужбовців, які віддали своє життя в боротьбі за свободу країни, лунатимуть протягом дня на вокзалах у Києві, Харкові, Львові, Дніпрі та Одесі.

“Кожен з них робив і ще міг би зробити незліченно більше, збагатити нашу культуру, проте сторінки їхніх життів назавжди лишаться недописаними”, – зазначає “УЗ”.

Вірші Максима “Далі” Кривцова, Юрія Руфа, Гліба Бабіча, Артема Довгополого, Олександра Гошилика та Іллі Чернілевського, які записали Павло Вишебаба, Тетяна Власова, Марина Круть, Соня Сотник, Микола Сєрга, Сергій Харчук, Соломія Вітвіцька та Ілля Ярема, можна буде почути щогодини впродовж дня.

У компанії також підкреслили, що щороку у цей день країна вшановує пам’ять українських військовослужбовців і добровольців, які загинули, захищаючи свободу.

“Цей день – нагадування про ціну, яку платить наш народ за те, щоб лишатись вільним та незалежним від Росії, за право самостійно обирати власний шлях. І привід — продовжувати боротьбу, щоби ці жертви не були марними”, – додали в “Укрзалізниці”.

Нагадаємо, що тим часом “Укрпошта” офіційно презентувала благодійну поштову марку під назвою “Хвилина мовчання”. Вона присвячена вшануванню пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які віддали свої життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter