Більшість українців вважають відповідальними за агресію проти України усіх росіян, а не лише Путіна

Дата: 29 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Щонайменше 76% опитаних українців вважають усіх громадян РФ відповідальними за агресію проти України. 

Такі дані дослідження, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова. 

Соціологи опитали з 8-го по 15 серпня 2024 року 2017 респондентів віком від 18 років на територіях, що контролює уряд України та на яких не йдуть бойові дії.

Не поділяють думки, що усі громадяни РФ відповідальні за агресію проти України, 20% опитаних, а ще 4% – не визначились з відповіддю. Дослідники кажуть, що у цьому питанні  в суспільстві “панує визначеність”. 

“Причому незалежно від віку респонденти переважно повністю згодні з колективною відповідальністю росіян”, – додають вони. 

Ба більше, 64,5% опитаних згодні, що населення Росії підштовхує керівництво своєї країни до продовження  війни проти України. Такої думки дотримуються як наймолодше покоління (66% серед молоді 18–29 років), так і літні (60% серед людей старших за 60 років).

Соціологічні опитування не вперше фіксують подібні ставлення до громадян РФ з боку українців. Щонайменше 45% опитаних мають дуже негативне ставлення до росіян загалом, а скоріше негативне – ще 27%.

Нагадаємо, що більшість українців переконана, що Росія планує знищити українську націю або навіть вчинити геноцид. 

Фотографія обкладинки: AFP 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter