У Німеччині на святкуванні дня міста невідомий чоловік убив трьох людей: підозрюваного затримали

Дата: 26 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У місті поблизу Дюссельдорфа на Заході Німеччини під час святкування дня міста невідомий чоловік напав на гостей з ножем. Внаслідок цього троє людей загинули й ще вісім – дістали поранення. Наступного дня підозрюваного затримали, а відповідальність за напад на себе взяла організація “Ісламська держава”.

Про це повідомляють Spiegel та DW.

Фото: Wolfgang Rattay / REUTERS

Так, у німецькому місті Золінген, яке в п’ятницю святкувало свою 650-ту річницю, під час урочистостей невідомий нападник близько 21:30 почав бити присутніх ножем. Унаслідок цього нападу троє людей загинули на місці, а ще вісім отримали поранення, з них п’ятеро наразі перебувають у критичному стані.

За словами правоохоронців, нападник спеціально заздавав ударів у шию. Усі потерпілі були учасниками святкувань.

Нападнику вдалося втекти, поліціянти одразу почали пошуки. Місто огородили кордонами озброєних правоохоронців, а на вулицях були автомобілі служб швидкого реагування. Для підтримки місцевих правоохоронних органів до міста прибули спецпризначенці з усіх куточків Північного Рейну-Вестфалії.

Поліція не відкидає можливості, що нападник міг мати спільників, але основна версія полягає в тому, що він діяв самостійно.

Зрештою підозрюваного затримали: він сам здався поліції та визнав свою провину. Німецька прокуратура зазначила, що це 26-річний сирієць, на імʼя Ісса Аль-Г. Його прізвище не кажуть, бо це забороняє німецьке законодавство про захист особистих даних.

Чоловіка підозрюють у вбивстві трьох осіб та причетності до терористичної організації “Ісламська держава” (ІД). Саме ця організація заявила про свою відповідальність за напад, стверджуючи, що це було “помстою за мусульман у Палестині та інших країнах”, однак жодних доказів цього твердження не надали, і перевірити це поки що неможливо.

За даними Spiegel, підозрюваний прибув до Німеччини як біженець 2022 року й подав заяву на притулок у місті Білефельд. Зрештою йому відмовили в наданні притулку і мали депортувати минулого року. Міністр внутрішніх справ землі Північний Рейн-Вестфалія Герберт Ройль також розповів, що Аль-Г. прибув з притулку для біженців у Золінгені.

Німецька влада також затримала 15-річного хлопця за підозрою в тому, що він знав про планований напад і не повідомив про нього.

На тлі зростання кількості ножових злочинів у Німеччині віцеканцлер Роберт Габек закликав до посилення законодавства щодо носіння ножів.

Німецькі журналісти припускають, що інцидент у Золінгені, ймовірно, ще більше загострить антиімміграційні настрої та ксенофобію і може підвищити підтримку ультраправої партії “Альтернатива для Німеччини” напередодні виборів наступного тижня в Тюрингії та Саксонії, де ця партія вже має популярність.

Нагадаємо, що цього місяця в центрі для біженців у берлінському районі Марцан стався напад, внаслідок якого ножові поранення отримали семеро людей. Підозрюваного в злочині 21-річного хлопця затримали правоохоронці.

Попереднє розслідування показує, що перед нападом підозрюваний посварився з гостем центру поза його межами й завдав удару 38-річному чоловіку. 62-річний охоронець, який намагався втрутитися, також дістав поранення.

За словами представників Державного управління в справах біженців, підозрюваного повинні депортувати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter