У Росії в іспити для школярів додали питання про війну в України та “приєднання” Херсона до РФ

Дата: 24 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

До демонстраційного варіанту російського Єдиного державного екзамену з історії (російською відоме як ЕГЭ) на 2025 рік, що є аналогом українського ЗНО, додали питання про війну між Росією та Україною, а також про тимчасово окуповані території.

Про це повідомляє російське видання “Верстка”.

Фото: Верстка

У завданні №4, де випускникам пропонують повʼязати географічні обʼєкти з історичними подіями та датами, згадується Херсон. Учень має відповісти, що це місто нібито увійшло до складу РФ у 2020-х роках, хоча насправді Херсон перебуває під контролем України після деокупації в 2022 році.

У наступному завданні в списку історичних діячів поряд із російськими імператорами зʼявився Володимир Жога – командир батальйону “Спарта”, який був частиною незаконного збройного формування “ДНР” і загинув у березні 2022 року під час війни. Завдання полягає в тому, щоб співвіднести прізвища з історичними подіями, і в цьому випадку правильна відповідь – “СВО” (спеціальна військова операція).

Запитання про війну в Україні та окуповані території вже з’являлися в ЄДЕ (ЕГЭ) з історії і минулого року. Там, зокрема, згадувалося “приєднання” частини української території до РФ.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України, ймовірно, буде змушене розробити стратегію щодо забезпечення освітнього процесу для дітей на підконтрольних Україні територіях Курської області. Міжнародне гуманітарне право забороняє переміщення дітей через кордони в умовах окупації або збройних конфліктів. Він також наголосив, що росіяни вчиняють такі дії з боку щодо українських дітей.

Фото обкладинки: Газета.Ru

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter