Звільненого з полону азовця Віктора Цебрика в окупованому Донецьку заочно ув’язнили на 20 років 

Дата: 22 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконний суд в окупованому Донецьку заочно засудив командира полку “Азов” Віктора Цебрика до 20 років колонії суворого режиму за нібито “жорстоке поводження з цивільними”  під час оборони Маріуполя.

Про це повідомляє слідком РФ. 

Віктор Цебрик, фото: “Суспільне”

Вінничанин Віктор Цебрик – учасник Революції гідності, доброволець, учасник АТО/ООС, один із командирів полку “Азов”. Під час оборони Маріуполя від окупантів отримав поранення, згодом потрапив у полон. У вересні 2022 року був звільнений з російського полону. 

Окупанти стверджують, що в березні 2022 року Цебрик разом з іншими військовослужбовцями ЗСУ несли бойове чергування на перехресті вулиці Казанцева і проспекту Нахімова у Маріуполі Донецької області. Віктор Цебрик разом із двома військовослужбовцями нібито зупинив легкову автівку білого кольору, в якій перебували цивільні. Він зробив попереджувальні постріли вгору з АК 74 і наказав пасажирам та водію покинути авто. Вони виконали цей наказ.

Окупаційне слідство стверджує, що Цебрик викрав автівку та заподіяв матеріальну шкоду потерпілим у розмірі 420 тисяч російських рублів. 

За це незаконний суд у Донецьку інкримінував командиру полку “Азов” “жорстоке поводження з цивільним населенням”, “розбій, вчинений групою осіб із загрозою застосування насилля” та заочно відправив за ґрати у колонію суворого режиму на 20 років. 

Нагадаємо, що нещодавно у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону розпочалися судові дебати в справі 24 оборонців Маріуполя, яких звинувачують в “участі в терористичній організації” та “спробі захопити силою владу”. Російська прокуратура просить для 23 захисників і захисниць 24 років колонії. Один з азовців – Олександр Іщенко помер у російському СІЗО. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter