В окупованому Донецьку засудили батька і сина за нібито шпигунство на користь ЗСУ

Дата: 20 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Донецьку відправили за ґрати за “шпигунство” і “державну зраду” місцевих мешканців Володимира та Євгена Краснобаєвих.

Про це повідомляє російське пропагандистське медіа, яке взяло інтерв’ю в Краснобаєвих у в’язниці. 

Володимир та Євген Краснобаєви. Скриншот відео

За інформацією російських слідчих, Володимир Краснобаєв мешкав на околиці окупованого Донецька, поруч з лінією розмежування, та нібито вирішив працювати на користь ЗСУ. Для цього він вийшов на контакт з українською стороною в телеграмі. Чоловік нібито передавав дані про дислокацію та військову техніку армії РФ працівнику української поліції в селищі Курахове Донецької області. За це його ув’язнили на 11 років у колонії суворого режиму. 

Для допомоги ЗСУ Володимир нібито залучив і свого сина Євгена. 

“Я просто з ним поділився, і його також переповнили ці ідеї – Україна, Батьківщина…” – розповів Володимир російському медіа.

Російські силовики стверджують, що 23-річний Євген Краснобаєв фотографував та фільмував пересування російської військової техніки. У першій декаді березня 2022 року він нібито надіслав українським правоохоронцям відеозапис і координати пересування колони, в якій рухалася техніка. Ці дані нібито і використовували  ЗСУ для артобстрілів. Євгена засудили до 13 років колонії суворого режиму за статтею “державна зрада”. 

Також Краснобаєв-молодший розповів російським пропагандистам, що українськими ідеями він “заразився” ще в підлітковому віці. Відбулося це нібито, коли його родина евакуювалась у 2014 році через війну на Донбасі до Херсонської області. 

Нагадаємо, що Росія продовжує систематично переслідувати українців за звинуваченнями в “шпигунстві”.  Нещодавно за цією статтею засудили до 10,5 років херсонську активістку Ірину Горобцову та 45-річного українця до 12 років у Кабардино-Балкарії. А уродженця Тернопільщини Івана Недільського засудили в Росії до 26 років ув’язнення за нібито підпал військкоматів та держзраду.




Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter