Минулої доби окупанти вбили на Херсонщині людину і поранили щонайменше 15 цивільних

Дата: 07 Серпня 2024
A+ A- Підписатися
За минулу добу війська РФ обстріляли дев’ять населених пунктів Херсонщини, внаслідок чого одна людина загинула та ще щонайменше 15 поранено, серед потерпілих – поліцейський.
 
Про це повідомили голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін та пресслужба поліції області.
 

За даними Прокудіна поранених 15, за інформацією поліції – 16.

“Минулої доби по житлових кварталах війська РФ били з артилерії, реактивних систем залпового вогню та БпЛА. Під вогнем противника перебували Херсон, Білозерка, Антонівка, Зимівник, Станіслав, Берислав і Томарине. Через дії ворога пошкоджено чотири приватні будинки, адміністративні будівлі, автобус, шість цивільних автомобілів та службовий автомобіль поліції”, – йдеться в повідомленні поліції.

Там уточнили, що в Бериславі через скидання боєприпасу з ворожого безпілотника смертельні поранення отримав 45-річний чоловік. Росіяни атакували місто і дронами типу FPV, унаслідок вибухів суттєво пошкоджений службовий автомобіль поліції та постраждав 46-річний працівник Каховського районного відділу поліції: у нього контузія, черепно-мозкова травма та садна.

Правоохоронці зазначили, що населені пункти Херсонського району, особливо обласний центр та передмістя, продовжують потерпати від ударів російських безпілотників та артилерійських обстрілів. Росіяни свідомо скидають вибухівки на транспорт, приватні будинки, магазини та промислові об’єкти, де є хоч найменше скупчення людей.

6 серпня російські військові вдарили з дрона по Станіславу. Постраждали дві жінки віком 67 та 56 років, які перебували на вулиці. Обидві дістали вибухові травми, контузії та уламкові поранення різних частин тіла. Пошкоджень зазнали приватний будинок та автомобіль.

У Білозерці внаслідок скидання вибухівки з дрона постраждала 34-річна жінка, у неї вибухова та черепно-мозкова травми, а також контузія. У момент ворожої атаки вона перебувала в будинку. Також у населеному пункті пошкоджено автомобіль.

У передмісті Херсона, Зимівнику, внаслідок дронової атаки росіян поранено шістьох людей: трьох жінок та трьох чоловіків віком від 37 до 68 років. Окупанти скинули вибухівку на людей, які перебували на вулиці біля магазину. Потерпілі отримали вибухові травми, контузії та численні уламкові поранення, одна жінка в тяжкому стані. Також пошкоджено два автомобілі.

Ввечері російські військові вдарили з артилерії по Антонівці. Снаряд влучив поблизу приватного будинку, постраждав 67-річний місцевий житель. Чоловіка доправили до лікарні з уламковим пораненням стегна. Селище атакували й безпілотниками, внаслідок удару пошкоджено автобус.

Вдень 6 серпня росіяни скинули вибухівку з дрона в Дніпровському районі Херсона. Вибухові травми та уламкові поранення отримали двоє жінок віком 70 і 83 роки. Зазнали пошкоджень адміністративна будівля та два автомобілі.

У вечірній час окупанти обстріляли з артилерії прибережну зону Корабельного району Херсона, там пошкоджено приватний будинок та зазнали поранень двоє людей. У 65-річної жінки вибухова травма, поранення спини та травматична ампутація кінцівки, 64-річний чоловік отримав вибухову травму, уламкові поранення ноги та руки.

Після опівночі російські війська вдарили з РСЗВ по центральній частині Херсона та Дніпровському району. Через влучання ворожого снаряда в багатоповерхівку постраждала 74-річна жінка, у неї мінно-вибухова травма та вогнепальні поранення. Пошкоджень зазнали навчальний заклад, який постраждав унаслідок попередніх російських атак, три адміністративні будівлі, приватний та три багатоповерхові будинки. 

Нагадаємо, 6 серпня окупанти скинули вибухівку з дрона в передмісті Херсона. Унаслідок атаки шестеро людей дістали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter