СБУ скерувала до суду справу проти двох керівників незаконної “поліції” в окупованому Криму

Дата: 06 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Українські правоохоронці скерували до суду обвинувальні акти щодо двох керівників російської поліції, що незаконно діє в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим.

Про це інформує Крим.Реалії з посиланням на пресслужбу СБУ.

Фото: Служба безпеки України

Йдеться про так званого голову “управління МВС Росії” в Керчі Володимира Юдіна (Volodymyr Iudin, Vladimir Yudin) та “начальника міжмуніципального відділу МВС РФ” “Сакський” Арсена Сейтасанова (Arsen Seitasanov).

Як стверджується, під їхнім керівництвом російські силовики незаконно переслідували та карали кримчан, які критикували воєнну агресію та політичний режим Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувальні акти на фігурантів за ч. 7 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).

Як відомо, 2 серпня 2024 року Київський районний суд м. Одеси визнав 56-річного Ігоря Анатолійовича Широкого винним у колабораційній діяльності. Він першим очолив окупаційний відділ поліції в селищі Чаплинка Каховського району.

Ігор Широкий

Саме за нього будівля захопленого місцевого відділу Нацполіції перетворилася на одну з найбільш жорстоких і сумновідомих катівень на тимчасово окупованій частині Херсонщині, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Суд встановив, що пенсіонер органів МВС Ігор Широкий з Чаплинки з травня до липня 2022 року добровільно очолював селищну окупаційну поліцію. Він наймав на роботу працівників і організовував роботу незаконно створеного росіянами органу.

Саме за Ігоря Широкого будівля захопленого селищного відділу Національної поліції України перетворилася на одну з найбільш жорстоких і сумновідомих катівень на Херсонщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter