Росіяни ув’язнили мешканця Херсонщини Олександра Сунагатуліна на 11 років за нібито допомогу ЗСУ

Дата: 29 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Окупаційна російська влада звинуватила в допомозі ЗСУ жителя селища Любимівка Херсонської області Олександра Сунагатуліна, за що чоловіка ув’язнили в колонії суворого режиму на 11 років. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на російські джерела. 

Олександр Сунагатулін. Фото: ЦЖР

26-річний Олександр Сунагатулін до повномасштабного вторгнення був керівником  секції в станції юних натуралістів Каховської міської громади. Він  брав активну участь у молодіжних проєктах.

У січні 2023 року окупанти викрали Олександра з будинку в селищі Любимівка на Херсонщині. З цього часу він перебував у полоні й про нього нічого не було відомо. Олександра звинуватили  в тому, що він повідомляв координати вогневих позицій російської артилерії Збройним силам України. За вироком окупаційного суду Олександра засудили до 11 років ув’язнення в колонії суворого режиму.

Нагадаємо, що раніше за подібними звинуваченнями нібито в переданні координат окупаційних військ ЗСУ засудили: Владислава Кривого до 12 років в’язниці й Олександра Процюка до 11 років позбавлення волі. Оскільки справа Олександра Кривого була під грифом ʺтаємноʺ, то її деталі не розголошувалися. Незважаючи на це, в листопаді 2023 – січні 2024 року про ці вироки стало відомо.

Крім того, у червні 2024 року в Каховці російські окупанти викрали з власної квартири 44-річну Ірину Гедзик. Наразі її місце перебування невідоме.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter