“Документ” знову приймає заяви від чоловіків на оформлення паспортів за кордоном

Дата: 24 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Закордонні філії українського державного підприємства “Документ” знову приймають заяви на оформлення паспортів для чоловіків.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Фото: Shutterstock

“Для отримання послуг вказаній категорії громадян необхідно здійснити верифікацію через офіційний додаток Міністерства оборони України “Резерв+” за допомогою QR-коду. Підтвердження наявності дійсних військово-облікових документів є обов’язковим”, – йдеться в повідомленні.

У закордонних філіях громадяни України можуть отримати такі послуги:

  • оформлення ID-картки чи закордонного паспорта;
  • обмін ID-картки чи закордонного паспорта;
  • обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку.

Подати заяву на оформлення паспортних документів можна в Німеччині (Мюнхен, Берлін, Кельн), Польщі (Варшава, Краків, Вроцлав, Гданськ), Іспанії (Мадрид, Валенсія), Чехії (Прага), Словаччині (Братислава) та Італії (Мілан).

З детальним переліком центрів та графіком їхньої роботи можна ознайомитися на сайті ДП “Документ”.

Нагадаємо, що 23 квітня консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку за кордоном. Спочатку інформація про це поширювалася в медіа, а згодом її підтвердив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Низка українських юристів та правозахисників критично висловилася щодо рішення МЗС зупинити надання консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку за кордоном. Частина вбачає в цьому порушення статті Конституції, дію якої не можна обмежувати й під час воєнного стану, а інші звертають увагу, що такі дії влади не дадуть бажаного результату.

Згодом Міністерство закордонних справ оприлюднило розʼяснення щодо обмежень на надання консульських послуг військовозобов’язаним українцям, які перебувають за кордоном.

На початку травня паспортні сервіси державного підприємства “Документ” за кордоном відновили видавання готових документів. Утім, поки що вони працюватимуть у тестовому режимі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter